Foscam stopt met DDNS

Door de lagere beveiligingsstatus van de DDNS technologie, was Foscam genoodzaakt per 31 december 2020 te stoppen met deze service. Camera’s kunnen niet langer gebruik maken van Foscam’s Dynamic Domain Name Service (DDNS) waardoor toegang op afstand via deze route niet meer mogelijk is. Klanten die geen gebruik maken van Foscam’s DDNS worden hier niet door geraakt.

Bij Foscam ligt de focus op beveiligingsproducten, veiligheid is dan ook het allerbelangrijkst. De DDNS technologie heeft een lager beveiligingsniveau dan toegang op afstand via P2P. Toegang op afstand via DDNS voldoet voor toekomstige ontwikkelingen niet langer aan de beveiligingseisen die Foscam stelt.

Tot 31 december 2020 heeft Foscam DDNS in stand gehouden voor de oudere producten vanwege een betere gebruikerservaring bij die producten. De huidige modellen van Foscam beschikken echter allemaal over de veiligere P2P technologie. Daarnaast is de configuratie met P2P een stuk simpeler. Daarom heeft Foscam besloten dat het tijd was om te stoppen met de functionaliteit ‘toegang op afstand via DDNS’.

Klanten die nog gebruik maakten van Foscam’s DDNS, werd aangeraden om voor de einddatum de instructies (mits van toepassing) op te volgen om de camera-instellingen aan te passen.

 1. Product ondersteunt P2P (het product heeft een UID/QR-code op de sticker):
  Producten met P2P ondersteunen toegang op afstand zonder gecompliceerde configuratie. U heeft alleen de UID nodig om toe te voegen in de Foscam app, Foscam Cloud of VMS. U kunt dan uw camera op afstand zien op uw smartphone of computer. Hoe dit in zijn werk gaat kunt u vinden op onderstaande pagina's: 
  - 'Hoe kan ik een camera toevoegen aan de Foscam app met P2P UID';
  - 'Hoe kan ik een Foscam camera toevoegen aan de VMS met P2P UID'
 2. Ouder model camera zonder P2P functie (geen UID/QR-code op sticker): 
  Ons advies is om een nieuw model camera met P2P functie aan te schaffen. Mocht u toch uw oudere model willen behouden, dan adviseren wij u om gebruik te maken van WAN IP en poort (url zoals http://WANIP:port) om toegang te krijgen tot uw camera. Bekijk onderstaande pagina's voor de instellingen. 
  - WAN IP en poort voor toegang op afstand bij SD camera’s
  - WAN IP en poort voor toegang op afstand bij HD camera’s
  - WAN IP en poort voor toegang op afstand bij NVR
 3. U bent gewend DDNS te gebruiken en wilt dit liever niet veranderen of u heeft DDNS url’s nodig om Foscam producten te koppelen aan software van derden of ‘home kits’:
  Om tegemoet te komen aan deze ‘routines’ of speciale doeleinden behouden we de DDNS instellingen (voorlopig nog) in de Foscam app, VMS en MijnFoscam. Hieronder vindt u de handleidingen om uw camera in te stellen.
  - Gebruik 3rd party DDNS (DDNS van derden) voor toegang Foscam SD camera’s
  - Gebruik 3rd party DDNS voor toegang Foscam HD camera’s
  - Gebruik 3rd party DDNS voor toegang Foscam NVR
  - Gebruik 3rd party DDNS voor toegang Foscam app
  - Gebruik 3rd party DDNS voor toegang Foscam NVR app

Als u na het lezen van dit artikel nog vragen heeft over het gebruik van DDNS in combinatie met uw camera of NVR, neem dan gerust contact op met het Foscam support team.