Wat is PIR?

PIR staat voor Passieve InfraRood Sensor. Een passieve infrarood sensor is een elektronische sensor die infrarood licht meet dat door objecten in het gezichtsveld wordt uitgestraald. De sensor detecteert beweging van een bron die warmte afgeeft (meestal een menselijk lichaam). Deze optie is standaard geïnstalleerd op bepaalde Foscam camera's.

Met de hulp van de PIR-sensor zal de camera automatisch menselijke warmte en bewegende objecten detecteren. Hierdoor heeft u minder last van vals alarm die normaal gesproken door insecten of vallende bladeren worden veroorzaakt.

 

Wanneer heb ik een PIR-camera nodig?

Een PIR-camera is vooral handig wanneer je betrouwbare bewegingsdetectie wilt, met name voor menselijke warmtebronnen. Dit kan van pas komen in situaties waar je specifiek menselijke activiteiten wilt monitoren en minder gevoelig wilt zijn voor valse alarmen.

 

Wat zijn mogelijke situaties waarin een PIR-camera handig kan zijn?

PIR-camera's zijn waardevol in verschillende situaties, waaronder:

  • Beveiliging van woonhuizen en bedrijfspanden
  • Toezicht op oprit en ingang
  • Bewaking van binnenruimtes met beperkte beweging (bijvoorbeeld opslagruimtes)

 

Wat is het verschil tussen camera's mét en camera's zonder PIR?

Het belangrijkste verschil tussen PIR-camera's en andere camera's zonder PIR ligt in de manier hoe ze beweging detecteren. PIR-camera's gebruiken passieve infrarood sensoren om warmtebronnen, zoals mensen, te detecteren, terwijl camera's zonder PIR meestal beweging op basis van beeld detecteren. Dit maakt PIR-camera's nauwkeuriger in het herkennen van menselijke activiteit en minder gevoelig voor valse alarmen.

 

PIR-camera

In onze shop zijn verschillende soorten camera's te vinden. Veel van onze camera's beschikken over een PIR-sensor. U kunt dit terugvinden bij de productdetails of de technische specificaties.

 

Advies

Heeft u meer advies nodig of heeft u andere vragen over PIR in combinaties met camera’s? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.